Het Houten Huis

We zijn super trots dat wij de prachtige poppenhuizen van Het Houten Huis in ons assortiment hebben. De poppenhuizen van Het Houten Huis worden met liefde, met de hand gemaakt. Met aandacht en zorg, en oog voor details. En dat straalt ervan af. Over elk detail is nagedacht om de poppenhuizen zo echt mogelijk te laten lijken; Spanten, schuifdeuren, shutters, buitendouche, een schommel.. Je zou er zelf willen wonen! 

Horizontaal spelen
De poppenhuizen van Het Houten Huis zijn 
groots opgezet en gaan niet de hoogte in, maar de lengte. Dit stimuleert horizontaal spelen en biedt ruimte tot samenspel. Bij horizontaal spelen kunnen kinderen hun verbeelding en creativiteit gebruiken om hun eigen spel te creëren en te verkennen. Ze kunnen vrij rondlopen, experimenteren met verschillende materialen en objecten, en hun eigen regels en rollen bedenken. Dit stimuleert de sociale interactie, samenwerking en probleemoplossende vaardigheden van kinderen.

Educatief speelgoed
Het is dus niet alleen leuk om te spelen met een poppenhuis, maar stimuleert ook de ontwikkeling van kinderen. 

 1. Verbeeldingskracht en creativiteit
  Het spelen met een poppenhuis stimuleert de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Ze kunnen verschillende scenario's bedenken, verhalen verzinnen en rollenspellen uitvoeren met de poppen en meubels in het huis. Dit helpt hen om hun fantasie te ontwikkelen en hun eigen wereld te creëren.

 2. Sociale en emotionele ontwikkeling
  Het spelen met een poppenhuis biedt kinderen de mogelijkheid om sociale interacties na te bootsen en emotionele situaties te verkennen. Ze kunnen bijvoorbeeld rollen spelen als ouders, broers/zussen of vrienden en leren zo over relaties, communicatie en emoties. Dit kan hen helpen om empathie en inlevingsvermogen te ontwikkelen.

 3. Taal- en communicatievaardigheden
  Tijdens het spelen met een poppenhuis kunnen kinderen hun taal- en communicatievaardigheden verbeteren. Ze kunnen dialogen bedenken voor hun poppen, woordenschat ontwikkelen en leren om gedachten en gevoelens uit te drukken. Dit draagt bij aan hun verbale expressie en helpt hen om beter te communiceren met anderen.

 4. Cognitieve ontwikkeling
  Het spelen met een poppenhuis kan de cognitieve ontwikkeling van kinderen stimuleren. Ze kunnen problemen oplossen, ruimtelijk inzicht ontwikkelen en ordenen en sorteren. Ze leren ook over dagelijkse routines, zoals het organiseren van taken in het huis of het plannen van activiteiten voor de poppen. Dit helpt bij het ontwikkelen van organisatorische vaardigheden en logisch denken.

 5. Fijne motoriek
  Het manipuleren van de kleine poppen en accessoires in een poppenhuis vereist fijne motorische vaardigheden. Kinderen kunnen hun hand-oog coördinatie verbeteren terwijl ze de poppen aankleden, meubels verplaatsen, deuren openen en andere kleine handelingen uitvoeren. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van hun fijne motoriek en behendigheid.

Een poppenhuis is waardevol speelgoed dat verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen bevordert. Het perfecte cadeau voor een eerste, tweede of derde verjaardag. De meubeltjes kun je erbij sparen/vragen. En een fijne bijkomstigheid is dat het poppenhuis ook nog eens prachtig in je interieur zal staan. Een win-win situatie! 

Ontdek

Poppen & poppenhuizen